Applicatie
De nieuwste Liv module: AD(H)D
Wij hebben weer een nieuwe module ontwikkeld. Deze keer speciaal voor de doelgroep met de diagnose: AD(H)D. Lees in dit blog meer over AD(H)D, de voor- en nadelen ervan en hoe Liv kan helpen.
Liv applicatie
Liv groeit – en dat is niet voor niets. Vijf jaar geleden zijn we met een groep experts gestart met het ontwikkelen van Liv en vandaag de dag maken we dagelijks praktijken en behandelaren blij met onze app. Steeds meer huisartsen en POH-GGZ behandelaren zien het voordeel in van e-health en stappen over – juist nu in de coronacrisis. Lees in dit blog meer over de kracht van Liv.
Bij Liv gaan wij uit van een krachtgerichte benadering. De oefeningen richten zich op de krachten van de cliënt en niet perse op de klachten. Dit geeft veel zelfvertrouwen aan de cliënt. Ook draagt het bij aan de zelfredzaamheid, wat herstel stimuleert.
- Team Liv
Liv biedt een breed scala aan oefeningen en psycho-educatie rondom verschillende en uiteenlopende thema’s. De oefeningen voor de cliënt kunnen op maat worden samengesteld, afhankelijk van de behoefte op dat moment. Naast de door ons samengestelde modules kan je dus een geheel eigen module samenstellen uniek voor elke cliënt.
In onze applicatie is het mogelijk om live contact te hebben met je cliënt – met zowel geluid als beeld. Helemaal nu in tijden van corona is dit eigenlijk heel normaal geworden en niet meer weg te denken uit de digitale wereld. Voor sommige cliënten werkt dit juist fijn en is de drempel minder groot om met iemand te praten. Met Liv talk communiceer jij gemakkelijk op afstand.
Bij Liv doen we niet aan lange oefeningen met veel tekst maar houden we het juist kort, krachtig en visueel aantrekkelijk. Als jouw cliënt kampt met overspanning- of burn-out klachten kan het al snel teveel zijn. Het kost cliënten veel energie om lange modules te doorlopen. Daarnaast is Liv een webapp, hierdoor kan je het op elk willekeurig apparaat gebruiken. Mobiel, tablet of desktop? Dit is dus geen probleem.
Liv biedt een breed scala aan oefeningen, gebaseerd op o.a. de positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie. Vrijwel alle oefeningen spelen in op transdiagnostische factoren waarmee zorg op maat kan worden geboden. Vaak komt een cliënt niet alleen binnen met angstklachten, maar blijkt het ook dat hij slecht slaapt en een ongezonde leefstijl hanteert. Met de oefeningen van Liv kun je in ieder thema een oefening klaarzetten voor de cliënt die hem ondersteunt in zijn zorgvraag.Richt je niet langer op een specifieke diagnose, maar onderzoek waar de cliënt behoefte aan heeft en gebruik de oefeningen van Liv om zorg op maat in te spelen.
Steeds meer (jong)volwassenen hebben last van licht psychische klachten. De vraag naar zorg is enorm, ook al is de stap naar de zorg niet altijd even makkelijk. Ook de nasleep van de coronacrsis is te merken, de wachtlijsten blijven maar groeien. Om cliënten sneller te helpen hebben wij Liv Zelfmanagement geïntroduceerd. Cliënten kunnen op eigen initiatief aan de slag, en je komt als behandelaar veel sneller tot de kern van het probleem. Lees alles over zelfmanagement in ons blog.
Jouw feedback is onze kracht. Doordat onze applicatie continu doorontwikkeld wordt, nemen we jouw feedback graag mee. Liv wordt continu getest en verbeterd met feedback vanuit de praktijk – alleen op deze manier kunnen we de applicatie nog beter maken.
We kunnen ons voorstellen dat je nog heel veel vragen hebt omtrent de applicatie of wat Liv voor jou kan betekenen - wij beantwoorden alle vragen graag voor je. Vraag een demo aan en nemen zo snel mogelijk contact met je op.