Maak kennis met Liv Zelfmanagement

Liv Zelfmanagement is een functie binnen Liv die mensen de mogelijkheid geeft om zelf de regie te houden over de zorg. Het kan ingezet worden om mensen hulp te bieden die de ‘drempel’ naar een behandelaar te groot vinden, maar ook om de groeiende wachtlijsten in de GGZ te overbruggen. De cliënt meldt zich aan, kiest zelf modules uit en kan geheel vrijblijvend aan de slag met Liv, zonder dat de resultaten hiervan gedeeld worden.

Wat is zelfmanagement?

Met de zelfmanagementtool van Liv kunnen cliënten zelf aan de slag met de door hun gekozen thema’s. Dit maakt het laagdrempelig, omdat de cliënt zelf de regie in handen heeft. Ook geeft het de praktijk weer ademruimte om de toestroom van cliënten meer geleidelijk te laten verlopen.
 
Met de gebruiksvriendelijke applicatie kan de cliënt al stappen maken voordat de behandeling begint – of wellicht is verdere behandeling dan al helemaal niet meer nodig. Maak kennis met de kracht van zelfmanagement. 

Waarom is zelfmanagement juist nu zo belangrijk?

De vraag naar zorg wordt steeds groter met als gevolg dat de wachtlijsten binnen de POH GGZ maar blijven stijgen. De wachtlijsten zijn enorm en dit is een groot probleem voor zowel cliënt als behandelaar. De nasleep van de coronacrisis zal de wachtlijsten nog verder doen oplopen. 

Lees meer in ons blog

Start vandaag nog met zelfmanagement

Help jouw cliënten dezelfde dag nog met relevante
thema's en oefeningen.

Vraag een demo aan

De voordelen van zelfmanagement 

Door de zelfmanagementtool kunnen cliënten sneller geholpen worden en wordt het proces voor zowel cliënt als behandelaar versneld. Maar zelfmanagement heeft nog meer voordelen. 

Zelf de regie in handen

Het veranderen van gedrag is een van de grootste uitdagingen bij het succesvol begeleiden van cliënten. Daarom hebben wij aandacht voor technieken die de kans op succesvolle gedragsverandering vergroten. Cliënten worden bovendien aangespoord om mild te zijn naar zichzelf als het gaat om eventueel terugvalgedrag.

Stap is groot om met iemand te praten

Met iemand praten over bepaalde problemen kan best heel lastig zijn. Denk bijvoorbeeld  aan een seks- of pornoverslaving. Maar ook voormensen die het spannend vinden om met iemand te praten kan zelfmanagement een goede eerste stap zijn.

Kom sneller tot de kern van het probleem

Ga gelijk dieper op de problematiek in. De cliënt heeft zelf  al een hele hoop informatie verzameld waar je samen mee aan de slag kan. De door de cliënt gemaakte oefeningen zijn namelijk vanaf dat moment ook inzichtelijk voor jou als behandelaar.  

Meer weten?

Wij bekijken graag samen met jou de mogelijkheden. Neem contact op en we helpen je graag.

Neem contact op